Adi goldstein Hli3 R6 L Kibo unsplash

Challenge Day Nederland - 10 jaar jubileum!

Op 21 juli 2021 bestaat de Stichting Challenge Day Nederland 10 jaar!

Challenge Day is naar Nederland gekomen in een documentaire gemaakt door Jessica Villerius.

Bijna 12 jaar geleden reisde Jessica voor het eerst (er zouden nog tientallen trips volgen) af naar San Francisco met de vraag of wij, dat wat ze daar voor magisch deden op middelbare scholen, ook hier in Nederland zouden mogen doen. En of het mocht vastleggen op film. Het was het begin van 5 jaren waarin de serie 'Over de Streep' voor KRO-NCRV op NPO 3 en NPO 1 te zien was. De serie is na een paar jaar helaas gestopt en Jessica heeft een paar jaar geleden het bestuur overgedragen omdat het niet meer te combineren viel voor haar met haar werk als documentairemaker. Onlangs heeft Jessica laten weten dat ze Challenge Day mist: "Ik mis het als ik lees over jongeren en depressie, over Fréderique die klappen krijgt omdat leeftijdgenootjes haar niet snappen, als ik lees over jonge ‘kopschoppers’ en als ik hoor dat leerlingen elkaar nog steeds niet mogen knuffelen. Dan ben ik blij dat ik van de week hoorde dat het najaar alweer bijna volgeboekt is en dat er door scholen dus volop wordt gewerkt aan verdraagzaamheid en wederzijds begrip. Enorme shout out naar alle leraren, schooldirecteuren en jongerenwerkers die kiezen voor sociaal emotioneel leren, in plaats van alleen maar de klassieke methodes."

Er waren in 2011 al snel meer dan 80 Challenge Day workshops per jaar op middelbare scholen in Nederland met zeer goede resultaten. De Stichting Challenge Day Nederland is in navolging van Challenge Day in Amerika, dat al meer dan 30 jaar bestaat, opgericht en nog steeds officieel partner. Er werd vanaf de start, en nu nog steeds, nauw samengewerkt met Challenge Day in Amerika en de founders, Rich & Yvonne Dutra- St. John.

In de afgelopen 10 jaar hebben we onze eigen Nederlandse Challenge Day Leaders opgeleid die de workshops faciliteren en een enorm impact maken in de levens van jongeren en volwassenen. In Nederland zo’n 50.000 jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar deelgenomen aan een Challenge Day op hun eigen school of sportclub.

“Woorden schieten te kort. Challenge Day is een dag geweest in mijn rugtas met de noemer levenservaring. Ik gun iedereen een Challenge Day!”

- Nathan Rutjes (Topjeugd Sparta Rotterdam volgde ook een Challenge Day)

Inmiddels hebben we geproost met het huidige team en het bestuur op onze jubileum. Ook hebben we geproost op een nieuw seizoen waar we ongelooflijk veel zin in hebben!

C3d4f8d2 4560 4b09 afda 78684fa770f7
IMG 7527
IMG 7531
96f80836 5f8b 48b5 bf3f 2c7338d0648c