IMG 6377 2

Challenge Day Online met de Hogeschool Utrecht

Challenge Day Online met de Hogeschool Utrecht

30 juni 2021

De Hogeschool Utrecht is een prachtig voorbeeld als het gaat om het creëren van een veilige en fijne werkomgeving. Zij vinden het van cruciaal belang dat al hun medewerkers ‘Fris de zomer in’ gaan na een uitdagend Covid-jaar. Stichting Challenge Day Nederland mocht daarvoor twee interactieve en high-energy online inspiratiesessies organiseren voor medewerkers.

Deze online sessies waren impactvol en gingen over verbinding met daarbij de centrale vraag: “wat als we elkaar echt zouden kennen?”

Het onderwijs staat het afgelopen jaar zwaar onder druk door de huidige Covid-situatie. Het einde van dit schooljaar is in zicht, maar wat heeft het afgelopen jaar met de medewerker van de HU en als mens gedaan? Hoe was het voor ze elke dag online in te loggen en op die manier contact te maken met studenten en collega’s? Hebben ze plezier gehad door er creativiteit op los te laten? Is het ze gelukt om echt contact te maken via het beeldscherm? Of hebben ze het soms ook zwaar gehad en hadden ze moeite om zich online te verbinden?

We hebben de HU-medewerkers verrast en geïnspireerd tijdens deze sessies! Ze kwamen erachter dat ze meer overeenkomsten hebben met elkaar dan dat ze het afgelopen jaar hadden gedacht.

De inspiratiesessies werd begeleid door één van onze eigen Challenge Day leaders, Dick Willems. Hij deelde tijdens de sessies het gedachtengoed van Challenge Day en Over de Streep en een aantal oefeningen, bekend van onze Challenge Day workshops.

Wat was het dapper en gaaf dat de medewerkers van de Hogeschool Utrecht uit hun comfortzone zijn gestapt, hun harten hebben gelucht, plezier hebben gehad en geïnspireerd zijn geworden.

Floor Aardema, expert HR Development bij de Hogeschool Utrecht, was bij een van de online sessies en ze heeft ons in een e-mail laten weten wat haar ervaring was. Deze mogen we delen en dat doen we graag:

“Ontzettend bedankt voor de sessie van vanmiddag. In de voorbereiding voelde het al heel goed; het format en Dick als Challenge Day leader. Maar ik zal ook eerlijk bekennen, dat ik eigenlijk dacht dat ik het type was waar dit soort sessies minder goed bij aan zou slaan. Wél op de bank voor de tv, maar misschien niet wanneer ik zelf zou deelnemen……. En dan al helemaal niet digitaal.

Gedachten die bij mij naar boven kwamen (vooraf dus) waren, te Amerikaans, te veel gevoelens, te theatraal misschien ….. oei als ik het allemaal opschrijf komt het nog erger over, en dat is juist de reden dat ik het wel opschrijf en dit met jullie deel.

Want….. wat heb ik mezelf verrast en laten verbazen! Ik vond het echt super knap, alle bruggetjes die Dick bouwde, van zijn eigen ervaring naar ons eigen persoonlijke verhaal…..

De timing, het tempo, ik was sneller ‘om’ dan ik ooit voor mogelijk had gehouden…… voelde veel, deelde veel, en dat alles voelde erg goed!

Ik wens Challenge Day weer heel veel livesessies toe, want ondanks dat dit ook echt online werkt, gebeurt het vast nog krachtiger in elkaars fysieke aanwezigheid. En by-the-way zo’n sessie gun ik mezelf ook. Hopelijk tot snel bij een live Challenge Day workshop op de HU!”

Lees op de programma pagina voor organisaties meer over de workshop aanbod v.a. 1 september 2021 zowel online als live!


A Nk Bn NSDQ4 Wj7 JHABU Sgp Q