Fullsizeoutput 7ce9

Diversiteitsdag 2021

Diversiteitsdag #Vteam

21 juli 2021

Challenge Day Nederland heeft op Roze Woensday/Diversiteitsdag een impactvolle workshop van 2,5 uur gegeven voor dertig jongeren tijdens het #Vteam 4-Daagse Zomerkamp bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

Het #Vteam bestaat uit kinderen en jongeren die van zich laten horen. Ze maken verschil door anderen te helpen. De jeugd van het #Vteam vertelt volwassenen hoe ze de wereld een beetje mooier kunnen maken. Ze organiseren samen met het Vfonds excursies en activiteiten rondom de thema's vrede, vrijheid en vriendschap. Het #Vteam 4-Daagse Zomerkamp was het alternatief op de Nijmeegse Vierdaagse die dit jaar niet doorging.

Tijdens Challenge Day workshops proberen we echt naar elkaar te zijn. We delen meer over onze kwetsbaarheden. We willen voor zo’n workshop een plek creëren waar jongeren en volwassenen zich veilig genoeg voelen om uit hun comfortzone te komen. Buiten gaat dat moeilijk omdat er wellicht voorbijgangers langslopen die dan een onveilig gevoel kunnen geven of voor afleiding zorgen. Door een afgelegen en rustige plek te vinden bij het Vrijheidsmuseum is het gelukt om deze covid-proof workshop succesvol buiten te doen. Daarnaast was het voor ons de eerste keer dat we weer een liveworkshop hebben gegeven sinds het begin van de Corona-pandemie. De laatste maanden hebben we online (net als zo veel anderen) workshops en sessies verzorgt. Daarom was het des te fijner om weer echt in contact te komen met de jongeren, ze in de ogen te kunnen kijken en ze te zien genieten van de vrijheid in de natuur weg van hun kamer en computerscherm.

"Heerlijk om weer live aan te bak te zijn. En helemaal met z'n mooie groep!" - Dick Willems, Challenge Day Leader

We hebben tijdens deze Challenge Day workshop een fantastische middag gehad! Na een flinke wandeling en een verkoelende plons in de Mookerplas zijn de jongeren aangekomen bij de workshop. De jongeren waren kanjers en heel dapper hebben ze elkaar beter leren kennen. In de aftermovie zijn er hele mooie quotes te horen over de ervaringen van de jongeren.

Het einddoel van een Challenge Day workshop is dat deelnemers door meer openheid makkelijker en sneller met elkaar in verbinding komen en dat er daardoor meer begrip en veiligheid ontstaat. Daarbij hoort de centrale vraag: ‘wat als we elkaar ècht zouden kennen..?’

Voor het #Vteam Zomerkamp waren we op zoek naar een passende invulling, zodat de kinderen elkaar nog beter zouden leren kennen. De workshop van Challenge Day Nederland bleek perfect op onze wensen aan te sluiten. Samen met Stichting Challenge Day hebben we gekeken hoe we tot een maatwerk invulling konden komen, gezien de bijzondere omstandigheden waar we door corona mee te maken hebben. Dat verliep zo ongecompliceerd, eerlijk en passievol dat ik alleen al voor de prettige communicatie Challenge Day Nederland zou aanbevelen.

Ook op de dag van de Challenge Day Assembly workshop verliep alles soepel. Je merkt dat de Challenge Day leader een berg ervaring heeft en hierdoor met iedere situatie 'in control' is. Daarmee creëerde hij een veilige sfeer voor iedereen, waarin iedereen mag 'zijn'. Het was impactvol voor alle deelnemers en bij een ieder op zijn eigen level. Want dat was ook zo mooi: je mag iets over jezelf delen, je moet niet.

Iedere organisatie in Nederland die de wens heeft om de ander beter te leren kennen, zou eens een Challenge Day moeten doen. Het gaat je als team veel opleveren!” – Bas van der Brink, projectleider #VTeam

Kijk naar de aftermovie van 4 minuten voor een impressie van onze workshop bij het #VTeam!

Fullsizeoutput 7ce9
963a21c4 3ed0 4bcf 9033 467c974e51f6
B9efc214 f316 4225 a0eb 84f68a557462
462ec0af 0830 404c 87f7 81c95a8f2993