1623963715030

Alles oké?

Alles oké?

8 april 2021

Stichting Challenge Day Nederland krijgt steeds meer signalen dat ook jongeren boven de 18 jaar kampen met mentale problemen als eenzaamheid en depressiviteit. Het is erg belangrijk om daarover te praten. Stichting De Kindertelefoon opent gisteren een hulplijn voor jongvolwassenen: de Alles Oké? Supportlijn. Daar kunnen 18 tot 24-jarigen naartoe bellen als het even niet lekker gaat.

"Jongvolwassenen worden hard getroffen door de coronamaatregelen: hun hele leven ligt al meer dan een jaar zowel praktisch als sociaal op z'n gat". Roline de Wilde, directeur van de Kindertelefoon.

De lijn is dagelijks geopend van 14.00 tot 22.00 uur.
Bellen kan naar 0800-0450 en de chat is bereikbaar via www.allesoke.nl

Meer informatie over de Kindertelefoon voor jongeren tussen 8-18 jaar vind je hieronder:

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen in Nederland tussen de 8 en 18 jaar. Je kunt met ons over alles praten. Of het nu iets kleins is of iets groots, een vraag of een probleem, of gewoon iets wilt delen. Er bellen en chatten veel kinderen met De Kindertelefoon: onze vrijwilligers voeren ruim 1.000 gesprekken per dag. We vinden het fijn als je met ons belt of chat. In het gesprek is het belangrijk dat je:

  • goed te verstaan bent
  • jouw aandacht hebt bij het gesprek
  • respectvol bent naar onze vrijwilliger

Een keer uitproberen is niet erg. We hopen dat je ons dat ook weet te vinden als je echt over iets wil praten. Maar als je de lijn bezet houdt met bijvoorbeeld een verzonnen verhaal, dan kunnen kinderen die ons nodig hebben De Kindertelefoon niet bereiken.

Vertrouwelijk
Jouw contactgegevens zijn voor ons niet zichtbaar. Gesprekken met De Kindertelefoon zijn 100% vertrouwelijk. Dat betekent dat wij aan niemand doorvertellen wat jij ons vertelt, behalve als dat van jou mag. Wij weten niet wie jij bent en dat hoef je ons ook niet te vertellen. Op jouw telefoonrekening staat niet dat je met ons gebeld hebt en wij kunnen jouw telefoonnummer of internetadres niet zien. Wel kunnen wij zien of en hoe vaak er met jouw telefoonnummer of internetadres contact is opgenomen met De Kindertelefoon.

Maximaal vier keer contact per dag
Omdat we zoveel mogelijk kinderen te woord willen staan, kun je maximaal vier keer per dag een gesprek voeren via de kanalen van De Kindertelefoon. Als je het maximum hebt bereikt, ben je de volgende dag weer welkom. Op deze manier zijn we elke dag zo goed mogelijk bereikbaar voor álle kinderen die graag met ons willen praten.

Kindertelefoon

Bel gratis en anoniem
0800-0432 of kom chatten

Elke dag van 11:00 tot 21:00 uur
Of praat met anderen op het forum