1624456302642

Laten we de jongeren structuur bieden

Laten we de jongeren structuur bieden

7 mei 2021

"We weten al langere tijd dat het met jongeren niet goed gaat door corona. Dat de ongelijkheid toeneemt, dat er meer jongeren eenzaam en depressief zijn. Ik spreek artsen die zich zorgen maken over het groeiend aantal jongeren dat zich meldt met depressies en suïcidale gedachten." aldus Kinderombudsvrouw Margrite Klaverboer.

Bij Stichting Challenge Day Nederland hebben wij in maart 2021 jongeren de gelegenheid gegeven te reageren op de vraag: Hoe gaat het écht met je? 47% van de reacties liet zich lezen als een noodkreet. Alle jongeren hebben het nodig om de door COVID veroorzaakt mentale stress te uiten, want emotionele stabiliteit is voorwaardelijk voor het oppakken en het voortzetten van het onderwijs en van hun levens.

De Over de Streep workshop is een impactvolle methodiek gericht op sociaal-emotionele ontwikkeling en om bewustwording tot stand te brengen, die in het afgelopen decennia een bewezen en prijswinnend concept is geworden.

Stichting Challenge Day Nederland wil net als de Kinderombudsvrouw ook dat de belangen van jongeren nu meewegen. "Over een jaar, of misschien pas over vijf jaar, zullen we zien wat we aangericht hebben met een Corona beleid dat weinig oog heeft voor kinderen."

Lees hier het artikel van de NRC