Fullsizeoutput 7cc3

Gratis online Masterclass Week Tegen Pesten 27 sept. 2021

Hoe kun je de verandering zijn?

GRATIS Online masterclass over de ‘formule voor verandering’ van Stichting Challenge Day Nederland voor de Week Tegen Pesten 2021

Maandag 27 september 2021 | 19-20 uur via Zoom

Stichting School & Veiligheid organiseert ieder jaar de Week Tegen Pesten. Speciaal voor deze week organiseren wij dit jaar een online masterclass over de ‘formule voor verandering’ wanneer het gaat over vooroordelen en buitensluiten. Deze inspirerende masterclass is gratis te volgen en bedoeld voor VO & MBO docenten, mentoren en jongerenwerkers.

Vooroordelen is menselijk. We doen het allemaal meerdere keren op een dag. Het is verankerd in ons ‘oerbrein’. Hoe zorgen we ervoor dat we geen actie nemen op deze vooroordelen? Hoe brengen we écht een verandering aan in onze mindset en het gedrag dat volgt?

“Wees de verandering die je in de wereld wil zien” - Gandhi

Stel je voor een schoolomgeving waar iedereen zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. Stel je voor dat volwassenen en jongeren samen werken om een school te creëren waar iedereen meedoet en zichzelf mag zijn. We willen allemaal een inclusief, veilig en respectvol klimaat creëren en behouden binnen onze scholen waar zowel leerlingen/studenten en onderwijzers/docenten zonder oordeel zichzelf kunnen zijn, gezien en gewaardeerd worden.

Door middel van deze online interactieve Masterclass waarbij Challenge Day Nederland o.a. haar ‘formule voor verandering’ deelt met de deelnemers, zorgen wij voor meer verbinding en meer bewustwording. Challenge Day biedt een oplossing tegen vooroordelen, pesten, uitsluiting, eenzaamheid en disrespect én draagt bij aan een zeer positieve school-, werk- en leefomgeving. Tijdens de Masterclass leren deelnemers een positief verschil te maken langs de drie stappen die gebruikt worden tijdens de Challenge Day Over de Streep workshops:

  1. ZIE – word wakker en merk op wat er tussen jou en de ander gebeurt;
  2. KIES – fantaseer en maak een beeld van hoe je wilt dat de situatie of de (samenwerkings)relatie er WEL uitziet;
  3. DOE – doe iets en heb de moed en de betrokkenheid die nodig is om de verandering te zijn.

Wij nodigen VO en MBO docenten, mentoren en jongerenwerkers uit voor deze masterclass en geven graag de gelegenheid ervaringen te delen met elkaar, steun te vinden bij elkaar en inspiratie op te doen.

De Masterclass wordt begeleid door twee officiële Challenge Day leaders, Dick Willems en Ruth Nahumury. Zij delen tijdens de sessies het gedachtengoed en de tools, bekend van de Challenge Day Over de Streep workshops.

Ben jij erbij? Wees welkom! Laat de spanning los, lucht je hart, heb plezier, raak geïnspireerd en ‘Be the change you wish to see in the world’.

In 2015 liep deze campagne 'Who Cares? met BN'ers in samenwerking met Challenge Day Nederland. Helaas is de boodschap in 2021 nog net zo actueel.

IMG 8853