1 RY

Ontmoet de Challenge Day Founders uit Amerika!

Ontmoet de Challenge Day oprichters Rich & Yvonne

13 sept. 2021

Wij zijn erg blij te kunnen melden dat de oprichters van Challenge Day, Rich & Yvonne Dutra – St. John, weer naar Nederland komen. Wil je zelf ervaren hoe het is om Over de Streep te gaan en het gedachtengoed van Challenge Day écht leren kennen van de oprichters zelf? Lees dan verder en maak kennis met Rich & Yvonne!

“I’m not kidding when I say this is how we change the world.”
– Oprah Winfrey Oprah’s High School Challenge Day 2006

De Stichting Challenge Day is in 1987 opgericht in Californië USA als reactie op pesten en toenemend geweld op school. Als verslavingsadviseurs voor tieners deelden Rich & Yvonne een passie voor het helpen van jongeren.

Yvonne St. John-Dutra

Yvonne werkt sinds 1980 met tieners en volwassenen in scholen en gemeenschappen en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerpen en implementeren van meer dan 20 verschillende nationaal erkende preventie-, interventie- en leiderschapsprogramma's voor tieners en volwassenen. De vroegste ervaringen van Yvonne varieerden van presentaties in de klas, schoolbijeenkomsten tot tv-programma's over eetstoornissen, genderstereotypen en alle vormen van sociale onderdrukking. Later richtte ze haar aandacht op het werken met risicojongeren, het creëren van verslavings- en herstelprogramma's, emotionele intelligentie, vredesopbouw, koppels, ouderschap en familieworkshops.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat...

"Mijn werk tijdens Challenge Day veel meer is dan alleen een baan, het is mijn passie en mijn dienstbaarheid op de planeet. Mijn partner, mijn man Rich is mijn beste vriend en na zoveel jaren samen ben ik meer verliefd dan ooit.”

Rich Dutra-St. John

Rich is een voormalige middelbare schoolleraar en kampioenscoach bij worstelen en werkt sinds 1978 met tieners en gezinnen. Rich is afgestudeerd aan St. Mary's College en JFK University met een Master Degree in Clinical Psychology. Als een man die zich inzet voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid, heeft Rich door de jaren heen verschillende mannengroepen gefaciliteerd. Momenteel is Rich werkzaam als Senior Leader Challenge Day, Be the Change Workshop Facilitator en Program Designer. Als oprichter van Challenge Day is hij een levenslang bestuurslid.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat...

"Mijn familie, mijn kinderen en kleinkinderen zoveel vreugde en liefde in mijn leven brengen. Ik leef het leven van mijn dromen en ik heb hard gewerkt om alles uit mijn verleden te helen dat zou voorkomen dat ik mijn vreugde op elk moment volledig zou kunnen voelen en ervaren.”

Rich & Yvonne reizen de wereld rond om programma's te leiden en het werk van Challenge Day te verspreiden. Ze zijn ook co-auteurs van de boeken ‘Be The Hero You Have Been Waiting For’ en ‘The Art of Being You’.

Challenge Day heeft meer dan 1,5 miljoen jongeren gediend en streeft ernaar dat elk persoon op school, sport en/of werk zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt.

10 jaar geleden is de Stichting Challenge Day Nederland opgericht en is officiële partner van de moederstichting in Amerika. Het einddoel van een Challenge Day is dat deelnemers door meer openheid makkelijker en sneller met elkaar in verbinding komen en dat er daardoor met meer stabiliteit en veiligheid beter samengewerkt kan worden.

Wil je zelf ervaren hoe het is om Over de Streep te gaan en het gedachtengoed van Challenge Day écht leren kennen van de oprichters zelf? Dan is dit een geweldige mogelijkheid. Rich & Yvonne Dutra – St. John komen weer naar Nederland om twee unieke workshops te geven waarbij jij aanwezig kan zijn!

Deze workshops dragen in hoge mate bij aan je persoonlijke ontwikkeling en verhogen de kwaliteit van je relaties met vrienden, familie en je werkomgeving. Ze bieden waardevolle instrumenten, oefeningen en inzichten om hier op natuurlijke wijze vorm aan te geven. Het zijn onvergetelijke dagen!

Er worden twee workshops georganiseerd in oktober door de ‘Be The Change Movement’ (zusterorganisatie van Challenge Day Nederland).

  1. Be The Change Workshop op zat. 16 okt t/m ma. 18 okt 2021 in Utrecht – meer informatie: https://thebethechangemovement.nl/be-the-change-workshop/
  2. Be Yourself – COVID Reset workshop op zat. 23 en zon. 24 okt 2021 in Utrecht – meer informatie: https://thebethechangemovement.nl/be-yourself-covid-reset-workshop/

De Be the Change Workshop is een instapworkshop. Je krijgt alle bekende tools gepresenteerd en kan ontdekken en ervaren wat ze met je doen, waaronder 'Als je me echt zou kennen', de Iceberg, de Comfortzone, Over de Streep, the Philosophy of the Heart, Anger Work, en zoveel meer. Je krijgt een echte ervaring alsof er een Challenge Day op jouw school georganiseerd zou worden. Niet te missen, een unieke ervaring!

De Be Yourself – COVID Reset workshop is een tweedaagse workshop, die wat dieper op ons werk in gaat. Het bevat verdiepende activiteiten zoals diepgaand emotional release werk, let go dancing, het creëren van vision boards en meer.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lynn Walsemann via bethechangenl@gmail.com of 06-14354529

Inschrijven kan via: https://thebethechangemovement.nl/inschrijven/

We hopen je in oktober bij een van deze workshops te zien!