Als je me echt zou kennen

15 Feb 2016

Als je me echt zou kennen

Het succesvolle programma ‘Over de Streep’, dat vier seizoenen lang te zien is geweest bij de KRO, krijgt een vervolg bij RTL 4. Vanaf 2 maart 2016 is het programma ‘Als je me echt zou kennen’, dat geproduceerd wordt door Posh Productions, te zien in een nieuw jasje. Challenge Day en de serie ‘Over de Streep’ leert jongeren wat de effecten zijn van pesten en buitensluiten. RTL is trots op het feit dat het programma verhuist naar RTL 4. Programmadirecteur RTL Nederland, Erland Galjaard: “De thematiek en achterliggende gedachte van ‘Over de streep’ en ‘Challenge Day’ is voor RTL 4 van enorme toegevoegde waarde. Juist in deze tijden zijn begrip, vooroordelen wegnemen en naar elkaar luisteren essentiële thema’s voor onze kijkers. Door het programma ook een nieuwe richting te geven, waarbij juist volwassenen, in herkenbare (werk)omgevingen zoals bejaardentehuizen, voetbalverenigingen en ziekenhuizen de uitdaging aangaan kunnen we vernieuwen binnen dit al bestaande gegeven. Met de zeer getalenteerde Angela Schijf als toegewijde en populaire host gaan we dus een heel mooi en bijzonder programma maken.”

Producent en regisseur Jessica Villerius: ‘Wij zijn ontzettend blij met deze mooie kans. ‘Over de Streep’ is ons ontzettend dierbaar, we zien nog steeds iedere dag hoe het mensen raakt. We zijn dus heel dankbaar dat we nu nóg meer doelgroepen deze ervaring kunnen geven, die hopelijk anderen weer inspireert om met elkaar in gesprek te gaan over de dingen die er echt toe doen.’

Andere vorm, andere presentatrice
Het programma ‘Als je me echt zou kennen’, dat een belangrijke maatschappelijke functie heeft, is binnenkort in een andere vorm te zien bij RTL 4. Nu vormen niet jongeren, maar volwassenen de arena waarin de bekende workshops zich afspelen. Verschillende groepen, van daklozen tot bejaarden, gaan ‘over de streep’. Veel van hen gaan zich realiseren dat veel van wat ze dénken te weten van elkaar, gebaseerd is op vooroordelen. Dit succesvolle format is al 27 jaar een succes in Amerika, waar het onder andere wordt gedragen door Oprah Winfrey en zangeres Alanis Morisette.

Angela Schijf neemt de presentatie van het programma voor haar rekening: ‘Het is een prachtig, integer programma. Ik vind het heel eervol om er aan mee te werken. Dat ik de presentatie van ‘Als je me echt zou kennen’ op me neem, is een stap buiten mijn comfortzone. En laat dat nu precies zijn, waar het in dit programma over gaat’.