Challenge Day USA

Als ouders van vier dochters richtten Yvonne en Rich in 1987 samen het prijswinnende Challenge Day Programma op. Met een gedeelde visie dat elk kind het verdient te leven in een wereld waarin het zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, combineerden Rich en zijn vrouw Yvonne hun gezamenlijke passie en ervaring om samen het Challenge Day Programma op te richten. Hun werk heeft de levens van honderdduizenden jongeren en volwassen in Amerika en Canada positief beïnvloed. En sinds het in 2010 in Nederland op TV én daarbuiten is, heeft het ook hier inmiddels miljoenen mensen bereikt. Inmiddels is Challenge Day via ons Nederlandse kantoor ook beschikbaar en actief in Belgie!

Yvonne en Rich proberen om negativiteit, eenzaamheid, veroordeling en afzondering te verdrijven en compassie, begrip en liefde hiervoor in de plaats te brengen. Dit doen ze vanuit hun eigen levenservaring maar ook vanuit hun educatieve achtergrond. Rich heeft een master in de geesteswetenschappen en is erkend gezinstherapeut. Yvonne is -net als Rich overigens- verslavingscounselor en gezinscoach.

Ze zijn heel vaak op diverse (internationale) nieuwskanalen verschenen en twee keer te zien geweest in de Oprah Winfrey Show. Ook zijn er verschillende prijswinnende tv-programma’s gemaakt over hun werk. If You Really Knew Me (MTV)Bridging the Divide, The Bully Solution en Teen Files: Surviving High School. Deze laatstgenoemde is zelfs bekroond met een Emmy award. In Nederland is het programma Over de Streep al jarenlang een groot succes. De jongerenversie is vijf jaar te zien geweest op de KRO en dit seizoen komt er een programma met volwassenen voor RTL4.

Naast het feit dat hun werk bekend is geworden in TV programma’s hebben Rich en Yvonne ook het boek geschreven Be The Hero You’ve Been Waiting For. Het echtpaar gelooft enorm in ‘practice what you preach’. Ze proberen hun boodschap te verweven in alles wat ze doen. Als individu maar ook als echtpaar laten zij zien hoe je het beste uit je eigen leven haalt en hoe je echt iets kan betekenen voor je omgeving. Ze proberen andere mensen te inspireren door middel van hun workshops maar zijn ook vaak te gast als spreker rondom thema’s als verslaving, relatietherapie, ouderschap, onderwijs en gender vorming.

Verschillende grote internationale bedrijven zoals Coca-Cola, Bol.com, Nike hebben van hun expertise gebruik gemaakt. Yvonne en Rich spreken vooral vanuit hun eigen levenservaring. Hun eigen bewogen leven dient als inspiratiebron en ligt ten grondslag aan al hun werk.

Benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van het fenomeen Challenge Day? In deze mini-docu  (15 minuten) leggen onze founders het zélf uit.