IMG 3581

Sportclubs


Één team, één taak.

De Challenge Day is het perfecte middel voor sportteams om een enorme boost te geven. Meer vertrouwen, meer empowerment en samenhang. De prestaties van een sportteam kunnen worden geplaagd door dezelfde problemen die het academische succes op scholen beïnvloeden, waaronder:

  • onbegrip;
  • isolatie;
  • racisme en discriminatie;
  • emotionele en fysieke trauma's;
  • en andere vormen van afstand tussen teamgenoten.

Challenge Day heeft meer dan 30 jaar ervaring en geleerd dat echte verbinding tot stand komt door transparantie, begrip en een gevoel van verbondenheid.


Ervaringsgericht leerprogramma.

Challenge Day biedt bij sportclubs interactieve leer- en verbindingsoefeningen, veel muziek en de krachtige levensverhalen en lessen van onze goed opgeleide Challenge Day Leaders. Er is samen veel mogelijk wanneer we buiten onze comfortzones treden, anderen accepteren en voor anderen zorgen, en een authentiek leven leiden.

Het programma is een ervaringsgericht sociaal en emotioneel leerprogramma voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Tijdens de impactvolle ervaringsgericht leerprogramma nemen wij de jongeren mee om op een bijzondere manier uitgedaagd te worden om uit hun comfort zone te stappen en plezier te maken. Ze leren elkaar kennen en leren op een inspirerende manier meer van zichzelf te laten zien en meer van de ander te zien. Deelnemers leren op een gezonde manier om met hun gevoelens om te gaan, te delen en ervaren dat we meer op elkaar lijken dan dat we van elkaar verschillen.


Een positiever sportklimaat.

Het bekendste onderdeel van het programma is de activiteit ‘Over de streep.’ Het heet zo, omdat de Challenge Day Leaders categorieën opnoemen en als de categorie betrekking op een deelnemers heeft worden ze uitgenodigd om de streep over te gaan. Een Challenge Day creëert een krachtige en solidaire omgeving. Tijdens deze verbindende dag ervaren de deelnemers aan den lijve dat ze meer gemeenschappelijk hebben dan dat ze verschillen. Dat resulteert in een veilig gevoel en saamhorigheid en leidt onmiddellijk tot een positiever sportklimaat in het algemeen. De impact is werkelijk voelbaar tot lang na de Challenge Day zelf.

COVID-19 & Challenge Day

Naar aanleiding van de nieuwste richtlijnen van het RIVM zijn onze Challenge Days aangepast waardoor wij onze high-impact programma’s veilig kunnen aanbieden.

Voor jongeren onder de 18 jaar:
Tijdens Challenge Day houden alleen de volwassenen (begeleiders) vanaf 18 jaar en onze Challenge Day Leaders 1,5 meter afstand van elkaar en van de jongeren. Ons programma is zo aangepast dat dit mogelijk is. Veiligheid staat hierin voorop en met de aanpassingen kunnen wij een aangepaste Challenge Day aanbieden met dezelfde impact.

Voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar:
Tijdens Challenge Day houdt iedereen, die aanwezig is, 1,5 meter afstand van elkaar. We hebben de programma’s zo aangepast dat we nog een zeer interactieve en impactvolle dag kunnen verzorgen. Daarbij heeft wel elke deelnemer per persoon 9m2 nodig. We hebben daarom de indeling van de ruimte gewijzigd, om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende veilige ruimte heeft. Dit heeft ertoe geleid dat we de maximale groepsgrootte (afhankelijk van de grootte van de ruimte) aangepast hebben naar maximaal 65 deelnemers (inclusief de 2 Challenge Day Leaders en volwassen begeleiders).

Duur 6,5 uur | 20 tot 125 deelnemers| vanaf €3.500,-
De stichting Challenge Day Nederland is vrijgesteld van BTW voor werk met jongeren onder de 18 jaar.

NAC Breda gaat over de streep...

Wij gaan over de streep met: PSV, Vitesse, Sparta, Excelsior, FC Utrecht, de KNVB, NAC Breda, SV Utrecht, SC Heerenveen en nog veel meer...